Kina på väg att möta solenergi- och vindkraftmål fem år i förväg

Vad händer

Kinesiska regioner har tillkännagivit en ökning i planerna på installerad solenergi och vindkraft för perioden 2021-2025, enligt Institutet för miljöfrågor och forskningsakademin för miljövetenskap.

Kontext

Följden av denna tidigareläggning är att Kina kan nå kapacitetsmålet om 1,2 miljarder kilowatt fri energi fem år!! tidigare än planerat. De tidigare målen tillkännagavs i maj förra året men regionerna har alltså lyckats växla upp produktionskapaciteten på mindre än ett år i sådan omfattning att de nationella planerna nu justeras.

Vad har det för betydelse

The total capacity of renewable energy generation in China — including hydro, wind, solar and biomass — reached 1.2 billion kW at the end of last year, up by 2.5 percentage points on 2021, according to the National Energy Administration.

This indicates that the national capacity for renewable energy has overtaken coal for the first time in a historic catch-up.

China Daily: China may meet solar, wind goals five years earlier

I nyheterna

4 kommentarer

Lägg till din

Lämna ett svar