Tesla Master Plan 3 – hur vi växlar upp samhället

Vad händer

Tesla presenterade i veckan sin vision för Tesla och för en hållbar framtid, inklusive hur ekonomin ser ut i en grönare framtid och hur mycket det kommer kosta jämfört med alternativen.

Kontext

Tesla rekommenderar 6 huvudstrategier för att fixa koldioxidutsläppen

  1. Ersätt dagens elproduktion med fri energi
  2. Byt till elbilar
  3. Byt till värmepumpar i hushåll, företag och industrier
  4. Elektrifiera industriella processer med höga temperaturer
  5. Hållbara bränslen för flygplan och båtar
  6. Elektrifiera tillverkningen av fri energi

Vi kommer behöva investeringar i fabriker för vindkraftverk, solpaneler, elbilar, återvinning av batterier och gruvor och raffinaderier för råmaterial som litium och nickel.

Tesla’s report calls for $424 billion to be invested in solar panel factories, and around $2.2 trillion in electrochemical battery factories over the next 20 years, forming the cornerstone of the clean energy economy.

Fortune: Elon Musk says it will cost $14 trillion for the world to rely on fossil fuels but a lot less to convert to clean energy

Vad har det för betydelse

En klar plan gör det lättare för människor att agera. Att det är Tesla som publicerar planen ger idéerna tyngd och trovärdighet vilket är hårdvaluta i dagens mediesamhälle. Grow har publicerat en femårsplan för att underlätta och förklara vägen framåt. Vi ska se hur vi kan använda och bygga vidare på Teslas idéer.

I nyheterna

1 kommentar

Lägg till din

[…] Planer för att ersätta kol, olja och gas är förlösande eftersom vi kan släppa problemen i tanken och ägna oss åt konkret handling. Att jag tjatar om solenergi, vindkraft och batterilagring är inte för att det kommer lösa alla våra problem, sorry, utan för att få dig att tänka på rätt sak, på handlingar du kan göra och inte på det som försatt oss i detta prekära läge. […]

Lämna ett svar