Fartygsindustrin minskar utsläppen med segeldrift

Vad händer

Segeldrivna lastfartyg är en växande industri på väg mot en utsläppsfri fartygsflotta. Idag står fartygsindustrin för nära tre procent av de globala utsläppen.

Kontext

Fartygsutvecklingen har tagit fart, material, ingenjörskonst, väderprognoser och planering av rutter samverkar och möjliggör stora besparingar i bränsleåtgång, kostnader och

Att minska bränsleåtgången genom att använda vinden har stora fördelar när fossila bränslen blir dyrare och konkurrensen hårdnar från eldrivna alternativ.

the wind can provide anything from 10 percent to 90 percent of the power a ship needs

The International Windship Association reports that more than 20 commercial cargo ships already use “wind-assist” technologies that are retrofitted on existing vessels. The first purpose-built modern sailing cargo ship, Canopée, will start operations this year.

Singularity Hub: Wind-Powered Cargo Ships Are the Future: Debunking 4 Myths That Stand in the Way of Cutting Emissions

Vad har det för betydelse

Att minska utsläppen är inte ett antingen/eller- scenario. Varje droppe olja som stannar i marken är en vinst för naturen. Att minska utsläpp genom att använda den vind som omger fartyg är ett steg närmare kretsloppstänkandet och en cirkulär driven båttrafik.

I nyheterna

2 kommentarer

Lägg till din

Lämna ett svar