Solpaneler blir enklare att montera

Vad händer

I Tyskland har företaget Green Akku tagit fram solpaneler som kunden själv kan montera på staket eller balkonger.

Kontext

Metoden är enkel. Du köper deras produkt som är en konsumentprodukt utan krav på expertmontering, hänger upp den på staket, balkonger eller annan fästpunkt (medan sonen tittar på med drömmande blick 😉 kopplar in växelriktare och sätter igång systemet.

En annan tysk firma, Sinn Power, har utvecklat en solpanel som placeras på marken och kan vinklas från vertikalt till horisontellt läge.

Vad har det för betydelse

Fri energi fortsätter att hitta nya former och sammanhang. Att fungera tillsammans med omgivningen är ett av tjugohundratalets grundkoncept. Vi rör oss bort från centraliserade jättar som skövlar natur och agerar självsvådligt

I nyheterna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *