Engångsartiklar eller evig energi

Kol, olja och gas är fossila bränslen och vi är så vana vid dem att vi inte tänker på vad de faktiskt är, engångsartiklar! Varje oljefat som pumpas upp ur jorden för att förbrännas i en bilmotor eller ett flygplan kommer aldrig mer att användas, aldrig mer fungera som energi för att generera elektricitet eller värme. Kolbitar används bara en gång. Olja förbränns och skapar koldioxid. Gas värmer bara upp ett hus en gång.

Solen skickar ljusstrålar dygnet runt, året om. Vinden har blåst i miljoner år och kommer fortsätta blåsa i miljoner år till. I praktisk bemärkelse är solljuset evigt. Vinden likaså.

Fossila bränslen gör oss beroende av varor som bara kan konsumeras en gång. Solenergi och vindkraft ger människor evig energi och ett friare liv.

1 kommentar

Lägg till din

Lämna ett svar