Övergångsfasen från bensinstationer till 7-Eleven

Vad händer

Att tanka bilen är ett koncept som är på väg bort. Laddning av eldrivna fordon kommer snart att ske överallt. I USA lanserar detaljhandelskedjan 7-Eleven ett nätverk av laddstationer, 7Charge.

Kontext

Bensinstationer är en nostalgisk plats som symboliserar nittonhundratal. Vi är vana, efter hundra års bilkörning med förbränningsmotor, att tanka bilar med bensin på bensinstationer. Av praktiska skäl är det så vi har levt men nu kommer det ändras.

Elektricitet är mer flexibelt och tillgängligt än bensin. Att ladda ett batteri kan göras nästan varsomhelst där det finns ett uttag till elnätet, eller till och med utan elnät om det finns ett batteri med rätt uttag.

Vad har det för betydelse

När 7-Eleven nu börjar erbjuda laddmöjlighet för bilar är det en symbolisk dödsstöt för den gamla bensinsstationen. Alla transporter kommer elektrifieras och vi kommer kunna ladda överallt.

Men inte ens butikskedjan 7-Eleven lever säkert som laddoperatör. Batterier kan ju ladda batterier och när bilar och andra fordon har tillräckligt mycket elektricitet lagrat är det logiskt att börja överföra mellan fordon. Bilar på parkeringsplatser kan skicka elektricitet till varandra och till elnätet. Överföring mellan fordon och elnät, känt som Vehicle-2-Grid (V2G) är också på gång. Här blir övergången från centraliserade och decentraliserade system till distribuerade som mest synlig, varför åka till knutpunkter när du kan ha din egen knutpunkt eller låna grannens.

Olika sorters nätverk

När bilar kan ladda bilar och hus och andra fordon och ja vad som helst med ett batteri då blir världen ett mängd distribuerade nätverk där alla kan ladda alla.

Across the United States and Canada, 7-Eleven has more than 13,000 stores or franchise locations.

Clean Technica: 7-Eleven Now In EV Charging Business With 7Charge

7-Eleven i USA stoltserar med sina 13 000 butiker som kommer fungera som laddstationer. Men när de får konkurrens från världens alla fordon kommer de kännas lika ålderdomliga som bensinstationerna.

Övergångsfasen från bensinstationer till 7-Eleven är kort. Den är bara första steget i en större övergång mot distribuerad energi.

Vad kan jag göra

Du kan skapa din egen laddstation med ett hembatteri och solpaneler 😀

I nyheterna

Lämna ett svar