Solenergi är som gjort för luftkonditionering

Dela inlägget

Vad händer

Extremvärmen i Texas har parerats av solenergi och batterier som ger kyla när den behövs som mest.

Kontext

Solenergi är mer stabilt än någon annan energikälla i extremvärme och kan med fördel förse hushåll och industrier med luftkonditionering. I Texas laddas solpaneler ända till halv nio på kvällen på de långa sommardagarna.

Late Thursday afternoon, wind and solar were providing 40 percent of the power on operator ERCOT’s grid — around 30,000 megawatts, about even with the amount of power coming from natural gas. At the same time, prices in Texas stayed relatively low.

Heatmap: Renewable Energy Is So Far Passing Its Texas Test

Vad har det för betydelse

Människor och media noterar ofta när en energikälla slutar leverera el eller värme. Men ibland är förhållandet det omvända, att en energikälla passar väldigt bra för rådande omständigheter. Att solenergi genererar som mest elektricitet när solen steker är en perfekt kombination. Solenergi och luftkonditionering är ett exempel, batterier och luftkonditionering en annan. Även batterilagring är tillförlitligt i extremförhållanden, oberoende av distributionshaverier och temperatursvängningar.

Kol, olja, gas och uran skövlar sin omgivning, lokalt där bränslet utvinns och globalt på grund av förbränningens följder och giftiga restprodukter. I motsats till det fossila anpassas fri energi till naturen, till lokala förhållanden och specifika omständigheter, cirkulärt och i ökande grad i samklang med allt liv.

I nyheterna

Lämna ett svar