Indiska delstaten Uttar Pradesh bygger 450 megawatt solenergi längs motorvägar

Dela inlägget

Vad händer

I delstaten Uttar Pradesh i norra Indien har delstatsregeringen beslutat att installera solpaneler längs motorvägen Bundelkhand Expressways båda sidor.

Kontext

Bundelkhand Expressway är 30 mil lång. Delstatsregeringen i Uttar Pradesh har godkänt installation av solpaneler längs vägens båda sidor på 1700 hektar land. Installationen får en total kapacitet på 450 megawatt. Solpanelerna kommer monteras med 15 meters mellanrum.

Bundelkhand Expressway

Uttar Pradesh har hittills installerat 3870 megawatt solenergi och vindkraft, femma på listan över mest installerad fri energi i Indien.

Stora investeringar görs för att bygga solparker, solenergi på hustak, agrivoltaics och pumpkraft. Man planerar även att bygga laddstolpar och stationer längs motorvägen och bidra till elektrifieringen av transporter.

Vad har det för betydelse

Grow har varit inne på det här flera gånger, att använda motorvägar för solenergi och vindkraft, och har nästan formulerat en princip, att bygga fri energi på platser som redan är exploaterade.

En fördel för byar och städer längs Bundelkhand Expressway är tillgången till utsläppsfri elektricitet och att byggandet kommer generera arbetstillfällen.

Som vanligt har jag glömt bort mig och måste ta upp det viktigaste här på slutet, att utsläppen kommer minska och bidra till en friskare natur.

Källor

Lämna ett svar