Vehicle to Grid (V2G)

Dela inlägget

Tvåvägsladdning för elbilar, känt som Vehicle to Grid (V2G), är en teknik där elbilar används för att lagra och distribuera elektricitet.

Här är några exempel på hur dessa tekniker kan tillämpas:

Vehicle to Grid (V2G)

Genom Vehicle to Grid kan fulladdade elbilar användas för att leverera elektricitet till elnätet. Till exempel kan elbilarnas batterier lagra överskottsel från solpaneler under dagen och sedan skicka tillbaka energin till elnätet på kvällen när efterfrågan är hög.

Vehicle to Home (V2H)

Vehicle-to-Home innebär att elbilar fungerar som strömkällor för hemmet. Om strömavbrott inträffar kan elbilens batteri användas för att driva viktiga apparater och belysning i hemmet, vilket ger nödvändig strömförsörjning.

Vehicle to Load (V2L)

Vehicle to Load möjliggör användning av elbilens batteri för att driva externa enheter och laster. Till exempel kan elbilen anslutas till verktyg på en byggarbetsplats eller användas som strömkälla för campingutrustning eller bärbara elektroniska enheter.

Tvåvägsladdning för elbilar kan användas för att maximera användningen av fri energi, skapa backup-strömförsörjning och erbjuda mobila strömkällor för olika ändamål.

Källor

Lämna ett svar